Varmt välkomna till Febe i Kista kyrka nu på måndag den 28 april 2014 kl. 19:00.

 

Gäst är journalisten Jeanette Neij.

 

 

 

Jeanette är utbildad statsvetare och journalist med erfarenheter inom dagspress, tidskriftsbranschen och Regeringskansliet. Och hon har skrivit boken, ”Medan körsbärsträden blommar”, om sorgen efter förlusten av ett barn.

Boken handlar om Jeanettes son Lukas som bara blev 9 dagar och 2 timmar gammal. Större delen av sitt korta liv spenderade han på sjukhus. ”Mitt i bebislyckan händer det som inte får hända. Lukas får plötsligt hjärtstopp vilket orsakar syrebrist i hjärnan. Familjens bebislycka förvandlas först till oro och sorg över att det barn de precis har fått antagligen kommer att få omfattande hjärnskador till följd av syrebristen som i sin tur förvandlas till det oerhörda brutala beskedet, han kommer inte att överleva. Oerhörd lycka förvandlas till ofattbar sorg och saknad under loppet av några få dygn.”

Jeanette kommer att berätta vilken betydelse skrivandet har haft i sorgeprocessen och hon kommer också att prata om olika sätt skrivandet kan ta sig uttryck. Det finns så många kanaler och uttryckssätt man kan använda och det kanske kan inspirera!

Missa inte det.

Varmt välkommen Jeanette!

 

Catrin, mamma till Therese

”Dröj inte med att beundra körsbärsträdets blom – En stormvind kan rycka bort dem under natten.”