Hej Febe vänner!

 

Måndag den 31 mars 2014 Febe möte i kista kyrka. Värd var Annika. Ämnet; Allt våra barn inte får uppleva eller vara med om…

Annika berättar…

Jag blev t.ex. tokig när jag såg en stor annons i tidningen om att Lasse Winnerbäck har en ny konsert. Mådde dåligt hela dagen för att jag kände mig så ledsen för min dotters skull, att hon inte kan gå, vet att hon absolut skulle ha velat göra det. Hade varit en stor grej för henne. Ja hela tiden, varje dag finns saker händelser som man så förtvivlat gärna velat att barnen skulle fått uppleva. Syskonbarns födelser, giftermål, fester, högtider, ny teknik m.m. För mig är detta fortfarande oerhört plågsamt men den kloka Olle som kommit längre han påminde om att det är min egen smärta min sorg över att hon inte får vara med jag bär på inte hennes, hon saknar inte. Som min andra dotter brukar trösta mig med: Caroline bryr sig inte om jordiska saker nu. Hon struntar i Winnerbäck, senaste mobiler, allt som förut betydde något för henne betyder inget i den dimension hon nu befinner sig.  Det lättar mycket om man kan komma fram till den insikten men den är långt borta åtminstone för mig. Tycker att det borde vara hennes tid på jorden nu men som Olle sa nej det är inte våra barns tid på jorden nu även om vi tycker att det borde vara det. Våra barns tid är över även om den blev försvinnande kort.”

”Vi pratade också om ifall det är skillnad att mista sitt enda barn än om man har fler och kom fram till att sorgen ser olika ut hos olika människor oavsett om man har fler barn eller inte. Det går inte att säga att den som mister sitt enda barn har en större sorg än den som har fler barn kvar i livet.  Ändå är den stora skillnaden att när man mister sitt enda barn mister man sin framtid i ordets fullständiga bemärkelse, får t.ex. aldrig barnbarn, kanske en oro för vad som händer när man blir gammal finns det någon som bryr sig om en då. Men vi enades om att även vi som har barn kvar har inte någon garanti för att det finns någon som bryr sig om oss när vi blir gamla inte heller är det självklart att vi får barnbarn.”

Sista chansen att anmäla sig till Febes traditionella Vårmiddag, lördag den 12 april 2014 i Spånga prästgård är nu på söndag den 6 april till stockholm@febe.net eller till Febes telefon 0736-237 551. Många har redan anmält sig men det finns några platser kvar. Sång och musik är temat och kvällens hemliga gäst är… Missa inte det!

Varmt välkomna till Febe i Kista kyrka nästa måndag den 7 april 2014 kl. 19:00. Värd är Olle och temat: Vi delar för att hela.

Catrin, mamma till Therese

”Även om nuet är en produkt av historien, så upprepar historien sig aldrig. Det är en enkel sanning, som likväl är svår att greppa. För historien styr vårt sätt att tolka och förstå. – Vi säger ”det här” påminner om ”det där.” Vi jämför och ser samband.”