Ett liv kvar att leva

av Ulrika Ager & Jessica Dahné

Ulrika berättar en viktig historia, om hur livet vände på några sekunder och aldrig blev sig likt igen, när hennes son Jonathan omkom i en bil-olycka för några år sedan. Som läsare får du genom intervjuer också möta människor som funnits vid hennes sida – såväl nära och kära som nya bekantskaper hon lärt känna genom tragedin. Hur har de hjälpt till, stöttat och agerat. Du får ta del av hur en mamma som förlorar sitt barn på olika sätt går vidare när det värsta har hänt.

Ulrikas berättelse är öppenhjärtig, fängslande och stundtals smärtsam att läsa – men samtidigt är detta en ömsint och kärleksfull hyllning till livet. Berättelsen visar vilken skör tråd vi alla vandrar på, hur snabbt lyckan kan vändas till olycka och det liv man levde aldrig kommer tillbaka. Men Ulrikas ord, som kompletteras med Jessicas porträtt av alla viktiga människor runtom Ulrika när hon drabbas av sin svåra förlust, lyfter fram något oerhört viktigt. Att livet faktiskt inte tog slut även om det kändes så då. Att det finns ett liv kvar att leva.

Vår förhoppning är att boken ska ge en stunds eftertanke men också inge hopp för dem som drabbas av olika kriser. Boken är även ett stöd för anhöriga som vill veta hur och på vilket sätt de bäst kan hjälpa till.

Besök gärna vår hemsida www.ettlivkvarattleva.se Där hittar du även länkar till olika organisationer och kontakter som nämns i boken.

Antal sidor: 135 st
ISBN: 978-91-86207-74-8

Här beställer du boken:
Vi hänvisar privatpersoner, företag och organisationer att beställa via vår nya distributör
LogistikTeamet
Sverige AB,
Box 6073, 700 06 Örebro

Kundtjänst 019-20 69 40
e-post: info@logistikteamet.se

www.logistikteamet.se

Inte trodde jag att Svante skulle vara död så länge!

Olle Bergmans andra bok som han skrev åtta år efter förlusten av sonen Svante.

Boken kan beställas hos FEBE, tel 0736-237 551.
Pris 150:- kr + porto.

Till Minne av Marcus

Denna bok handlar om det som är varje förälders mardröm, att mista sitt barn. Detta blev min mardröm när jag den 7 oktober 2002 öppnade dörren, och utanför stod det två poliser och en präst och talade om att min äldsta son Marcus inte fanns längre. Marcus hade på morgonen hittas i en lägenhet död. Fastän en polisutredning påbörjades så kunde ingen åtalas för något brott i brist på bevis. Livet går vidare på ett mycket annorlunda sätt, men som det var förut blir det aldrig. Ett barn fattas alltid i min barnaskara. Jag har fått lära mig att leva med en mycket stor sorg, och den sorgen blir jag aldrig fri från.

Boken kostar 150 kr + 20 kr i porto och kan beställas genom marie-anne.t@tele.2se

Pappa! Svante är död!

Det är nästan omöjligt att finna någon tröst när man har förlorat sitt barn. Det närmaste lindring man kanske kan komma, är att känna att man inte är ensam i sorgen och att få sina tankar och känslor bekräftade av andra drabbade föräldrar i samma situation. Utifrån detta har Olle Bergman skrivit sin bok ”Pappa! Svante är död!” som handlar om att mista sitt barn. En bok som angår oss alla – inte enbart drabbade. Svante Bergman omkom i en trafikolycka, endast 17 år gammal, den 14 augusti 1997.

Olle Bergman, Svantes far, beskriver i denna bok den oerhörda förtvivlan som man som förälder upplever när man förlorar ett älskat barn. Han beskriver hur han och hans fru Anita fick söka efter Svante för att till slut få beskedet att det fanns en allvarligt skadad yngling på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. När de kommer dit visar det sig att deras son är död sedan flera timmar, utan att de blivit kontaktade. Olle avslöjar sina allra innersta tankar i det oerhörda sorgearbetet, som forfarande pågår. Han berättar om sitt avståndstagande från Gud och hur han förändrats som människa.

Han delger, oförbehållsamt, andra drabbade föräldrar vad som kan vara normalt i en onormal situation. Olle har skrivit denna bok i förhoppningen att den skall utgöra en hjälp till andra föräldrar som hamnat i samma situation som hans egen.”För mig är det viktigt att få prata om Svante. Många försöker undvika att tala om Svante, i tron att det gör mig ledsen. Till dem vill jag säga: Jag är alltid ledsen, men det bästa stöd jag kan få är att ni pratar med mig om Svante!”
Boken kan beställas hos FEBE, tel 0736-237 551.
Pris 100:- kr + porto.

När det ofattbara händer…

Bussolyckan i Måbödalen, Norge 1988
Rapport – Omsorgsarbete i Kista

Den 15 augusti 1988 kl. 18.30 kör en buss in i en bergvägg i Måbödalstunneln i Norge.
En 6:e-klass från Kvarnbackaskolan i Kista, en förort i norra Stockholm, är på skolresa till Shetlandsöarna. I bussen finns totalt 34 personer, varav 23 barn i 12-årsåldern. De övriga är föräldrar och lärare.

Under nedkörningen från Fossli mot Eidfjord sviktar bussens bromsar och kraschar i betongväggen vid tunnelmynningens slut.

12 barn och 3 vuxna dödas. En händelse som manglades ut i etern och som många kistabor vaknade till på morgonen därpå. 12 dagar senare dog även chauffören.

I ett enda ögonblick förändrades verkligheten för de flesta. Med andra ord blev Kista en bygd i chock och sorg.

Bussolyckan i Måbödalstunneln i augusti 1988 har på ett genomgripande sätt kommit att påverka det svenska samhällets beredskap inför ett psykiskt och socialt omhändertagande av olika drabbade i samband med stora olyckor och katastrofer

Ylva Edholm Johansson, Thomas Wohlin & Yvonne Nobert.

Att Leva med Blödande Hjärta

Jag heter Anita, jag har skrivit en bok om hur det är att mista sitt barn. Min son blev 17 år, han dog 15/2 2002.

Du kan beställa boken genom postgiro
eller genom att ringa mig.
Boken kostar 120; – + 20; – i frakt.

Tele: 070-489 74 48
Post Giro: 1670885-1 (Texta noga namn och adress)

Bakside text:
När det händer som absolut inte får hända…
När katastrofen är ett faktum.
Den här boken är skriven av mig, Anita.
Jag förlorade min son i februari 2002.
Följ med mig och Mattias systrar
Genom fyra år av sorg och saknad…
Läs om hur vi planerat begravning,
Hur vi bemöttes av folk i vår närhet.
Läs om vårt hårda jobb att ”gå vidare”
Störst av allt är kärleken…