Kära Febevänner!

Vilken majmånad vi haft.

Sol och värme utan avbrott i så gott som hela landet.

Maj är ofta en månad när det händer mycket. Naturen ändras, gräset blir allt grönare, blommor slår ut.

Och om man jobbar är det inte så långt kvar till semestern.

De som går i skolan börjar se slutet på terminen. För vår familj blev det extra påtagligt detta år eftersom vår yngsta dotter tog studenten. Det var verkligen hennes dag som vi firade med släkt och vänner. Alla önskade vi såklart att hennes syster Helena varit med oss, det fattas alltid någon när man är änglaförälder. Men det är också viktigt att glädjas i nuet.

När jag skriver detta ligger min hund nedanför mina fötter, helt utslagen i värmen. Hunden är en dobermann som heter Ronja. Det är Helenas hund men vi tog hand om henne när Helena inte fanns mer. Ronja var drygt ett år när hon flyttade in hos oss, nu är hon snart sju. Det har varit jobbigt på många sätt men det har också gett oss rutiner och hon är ett fantastiskt sällskap.

Framför allt är hon en stark koppling till Helena och en påminnelse om vem hon var.   Ofta när jag är med Ronja tänker jag på Helena när hon var med henne. Hur hon fostrade Ronja och när de lekte. Och hur jag och hon skrattade tillsammans när vi tyckte Ronja gjorde något roligt.

Har du också ett husdjur som ditt barn ägde eller tyckte om. Vad gjorde de tillsammans? Finns djuret kvar? Vilken betydelse har det djuret nu?

Hör gärna av dig och berätta.

Nästa månadsbrev kommer i slutet av augusti.

Jag önskar dig en fin och avkopplande sommar.

Varm kram/Eva