Febe Ångermanland startade den 22 februari 2018.

Vi brukar vanligtvis träffas i Domsjö församlingsgård en gång i månaden och riktar oss till föräldrar som förlorat barn. Under 2020-2021 har vi fått ändra våra planer pga pandemin.

 

 

 

 

.

Kontaktuppgifter:

Febe Ångermanlands mejladress är: angermanland@febe.net

Du är välkommen att ta kontakt där.

.

Datum för vårterminen 2021

Vi är redan inne i februari denna vinter. Det blev verkligen en klimatförändring efter nyåret och den milda hösten svängde om och blev en riktig vargavinter. Hoppas ni alla är friska och kan gå ut och njuta av det ljus som börjar återkomma till vår värld.

Det är inte lätt att bedriva en förening där syftet är att samlas och samtala när pandemin sätter käppar i hjulet för planer och möjligheter. Kyrkan, och Domsjö församlingsgård, får vi inte låna ännu på ett tag. Svårt att säga hur länge restriktionerna håller i sig, men det är som sagt svårt att påverka. Bara att acceptera.

Vi försöker med detta istället:

En promenad runt Höglandssjön torsdagen den 25/2 kl. 18.00
Samling vid Florabadet, promenad och eget fika efter promenaden.
Naturligtvis väljer du själv hur långt du vill promenera. Man kan gå den långa rundan, den kortare eller gå en bit och sedan vända. Vi fikar tillsammans ca 19.00 vid Florabadet.

 

Varma hälsningar
Ingrid & Anki
Febe Ångermanland

 

Hur kan en samtalskväll se ut?

Vi träffas kl. 19 och brukar börja kvällen med gemensam information eller om någon vill lyfta något speciellt ämne. Sedan tar vi lite fika och sätter oss i mindre grupper, om många är där. Strax innan kl. 21 avslutar vi kvällen gemensamt.

Samtalet om våra förluster och livet som kommer efter förlusten är det centrala i våra träffar. Vi delar med oss eller lyssnar på varandras erfarenheter och tankar. Du är lika viktig som lyssnare som den som vill berätta.

Viktigt att veta är att det inte finns några övre eller undre åldersgränser när det gäller det barn man förlorat. Det kan inte heller ha gått för lång eller kort tid sedan dödsfallet skedde. Alla föräldrar som förlorat ett barn kan ta kontakt med oss i Febe.

 

Febe Ångermanlands bibliotek
Du som kommer till träffarna med Febe Ångermanland kan låna böcker från vårt eget bibliotek som är under uppbyggnad.
Klicka på den här länken så kan du se vilka böcker vi har.

 

 

 

Att träffa nya föräldrar

Innan man kommer till den första månadsträffen, ser vi gärna att man får ett personligt möte eller telefonkontakt med oss. Det kan vara bra att få berätta om sin egen förlust innan man träffar hela gruppen.

 

Febe på Facebook:

Föreningen har även en sluten Facebookgrupp där du kan ansöka om medlemsskap. Sök på Febe – ett nätverk för föräldrar som förlorat barn, så hittar du gruppen om du är inloggad på Facebook.